Hidrofor basınçlı suları en üst kattaki daireye kadar aynı basınçta çıkmasını sağlar. Eğer yaşadığınız yerdeki hidrofor sorunlu bir hidrofor ise düzgün bir basınçta su gelmeyecektir ve yüzünüzü yıkamak için bile çok çaba sarf edeceksiniz. Eğer sizinle aynı anda birisi duş almaya kalkarsa ki bu çok olası bir durumdur, duş alma olayı hem size hem komşunuz için büyük bir problem haline gelecektir. Suyu aynı anda başkası ile birlikte kullandığınızda size gelen su miktarı azalır. Çünkü bozuk olan hidrofor yeterli basıncı sağlayamaz. Hidrofor pompası tam burada devreye girer. Binalarda ya da suyun kullanıldığı herhangi bir yapıda şehir şebekesinin, devre düşümünü yenemediği zamanlarda pompa kullanılır. Günümüzde teknoloji gelişmiş olduğundan dolayı frekans konvertörlü hidrofor kullanılır. Bu daha çok yaygındır.
Hidrofor Montajı
Hidrofor elektrikli bir alettir. Bundan dolayı hidrofor montajında her türlü dış etkenlerden korumak gerekir. Bu dış etkenler su baskını ve su kaçakları gibi sıralanabilir. Eğer kullanılan hidrofor pompası trifaze hidrofor pompası ise kesinlikle tam korumalı elektrik panosu kullanılmalıdır. Hidrofor olası tehlikelere karşı kesinlikle yerden 40cm yükseğe monte edilmelidir. Eğer montaj sırasında hatalar olursa devreye alma işlemi gerçekleşmez ve garanti ancak servisler işlemini yerine getirdikten sonra devreye girer. Bu da size mali açıdan büyük kayıplar getirir. Bundan dolayı kaliteli hidrofor üreten bir firma ile çalışmalısınız. Aynı zamanda hidroforu montaj eden ekip de uzman bir kadrodan oluşmalıdır. Çünkü bazen sorunlar hidrofordan ya da hidroforun parçalarından değil de hidrofor montajında olabiliyor. Mersin hidrofor bu konuda size yardımcı olmakta büyük keyif duyacaktır.
Hidrofor Pompa Tamiri
Hidroforunuz bozulmasına neden olan sorunlar birisi keçe yatağının bozulmasıdır. Keçe yatağı bozulduysa pompanız su kaçırır. Aynı zamanda basıncı ve verimi düşer. Bir diğer sorun fan ve difizörlerin aşınmasıdır. Zamanla sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayı hidroforunuzun fan ve difizörü aşınır. Bu durumda istenilen su basıncı ve su miktarı elde edilmez. Hidroforunuzun hidrofor pompa mili de bozulur. Yoğun kum ve kil alaşımları pompanın fan ve difizör aralarına sıkışır ve böylece pompa miliniz kırılır. Eğer hidroforunuz çalışmıyorsa; şalteri kapanmış ya da atmış olabilir. Sigortalar kapanmış ya da atmış olabilir. Hidroforunuzda bulunan termikte sorun olabilir. Basınç için kullanılan şalterde sorun olabilir. Eğer hidroforunuzu açtığınızda şalter atıyorsa büyük ihtimal motor yanmıştır. Doğru bir şekilde çalışıyor ama su basmıyorsa kireçten dolayı tıkanmış ya da pastan dolayı kitlenmiş olabilir. Hidroforunuz eğer su basmıyorsa bazı nedenleri vardır. Bu nedenler tesisat vanalarının kapalı olması, genleşme tankı yani imbisat deposundaki su basıncı bitmiş ya da azalmış olabilir. En basitinden hidrofor hava yapmış olabilir. Sübablarda arıza olabilir. Ancak bu olay sadece piston pompalı hidroforlarda görülür. Piston pompalı hidroforlarda görülen bir diğer sorun da plastik pistonun deforme oluşudur.
Diğer Sorunlar
Eğer hidroforunuz çok sesli çalışıyorsa büyük ihtimal birazdan sıralayacağım sebeplerden dolayıdır. Bu sebepler; piston ya da krank olarak bildiğimiz aletlerin dağılmış olmasıdır, kayışlar deforme olmuştur, çek valf arızalanmıştır ya da conta ve lastikler deforme olmuştur. En basitinden motorda arıza olmuştur. Musluklardan hava geliyorsa bunun iki neden vardır. İlk neden hidroforun hava yapmasıdır. İkinci neden ise genleşme tankında hava ve su oranında problem olabilir. Son olarak hidroforunuz kendi kendine çalışıyor ise hidroforunuzu yaptırdığınız firmayla görüşmeli ya da başka bir tamirci çağırmalısınız.