Hidrofor düşük su basıncını hava ile sıkıştırarak yükselten bir tür pompadır. Hidrofor kullanımı daha çok düşük su basıncı olan yerlerde tercih edilir. Bunlara örnek olarak kırsal kesimlerdeki yapılar, su tüketimi fazla olan işletmeler ve özellikle şebeke suyu basıncı yeterli gelmediği için yüksek katlı binalar verilebilir. Hidrofor kullanımına ihtiyaç duyulma nedenlerini sizler için derledik.
Hidroforu Kimler Ne İçin Kullanır?
Öncelikle kırsal kesimleri ele alalım. Kırsal kesimler su dağıtımı yapılan ana şebekeden uzak kalırlar. Su kullanılan nokta ana şebekeden ne kadar uzaklaşırsa mesafeden dolayı basınçta da düşme meydana gelir. Köy evleri, tarlalar gibi kullanım alanları için ihtiyaç duyulan suda basınç azalması görülür. Bu durumda hidrofor kullanımı ile sorun çözüme kavuşturulabilir. Özellikle yaz aylarında yada tarlaların ekim zamanı su ihtiyacı artar. Su tarım için hayatidir. Kırsal bölgelerimizin büyük çoğunluğu tarımla uğraştığı için tarla sulama ihtiyacı da çok fazladır. Böylece çok yoğun miktarda su kullanımı olur ve basınç düşer. Hidrofor böyle durumlarda köy halkı için hayati önem taşımaktadır. Hidrofor kullanımı ile düşük basıncın istenilen seviyeye getirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca alt yapının eski olması da kırsal kesimde su basıncı düşmesinin bir diğer nedenidir. Bununla birlikte kırsal bölgelerin dağlık kesimlerindeki rakım farkını da başka bir neden olarak gösterebiliriz. Yaz aylarında yoğun buharlaşma olduğundan köylerin alt tarafında su bulunurken üst taraftaki hanelere ulaşması hidroforsuz neredeyse imkansız hale gelir. Bu yerlerde hidrofor kullanımı çok önemlidir.
Su Basıncını Sağlamada Hidrofor Önemi
Şehir merkezlerindeki binalarda su basıncı düşmesi çokça karşılaşılır. nüfus yoğunluğu çok olan yerlerde ve örneğin iş çıkışı akşam saatlerinde herkesin su ihtiyacı çok olur. Şebeke suyunun birden çok kullanılması su basıncının düşmesine neden olmaktadır. Eğer sizde nüfus yoğunluğu fazla olan bir yerde yaşıyorsanız suların az akmasından etkilenmemeniz için hidrofor kullanımı ile sorun çözülecektir.
Yüksek binalarda iş yeri veya rezidans diye tabir edilen gökdelenlerde su basınç düşüklüğü görülen yerlerdendir. Şebeke suyu basıncı ortalama 5 bar gücündedir. Yoğun kullanımdan ve binaların çok yüksek olmasından su basıncı binaların yüksek yerlerine ulaşmasında sorun yaşar. Basınç değeri çok azalır bu nedenle yüksek binalarda hidrofor kullanımı neredeyse bir zorunluluktur.
Bu yaşam alanları dışında fabrika gibi üretim alanlarında da hidrofor olmazsa olmaz diyebiliriz. Üretim yapılan işletmelerde su kullanımı oldukça yoğundur. Bu yoğunluğunun şebeke suyu basıncı ile karşılanması neredeyse imkansızdır. Hidrofor kullanımı ile üretim alanlarının basınç düşüklüğü sıkıntısı çözüme kavuşacaktır.
Su hepimiz için bir hayati önem taşımaktadır. Su basıncının çok sık düştüğü bir evde kombi, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi sık kullandığımız cihazlar çalışamaz hale gelmektedir. Bu durum günlük yaşantımızı son derece olumsuz etkileyecektir. Sorunu binanızda hidrofor kullanımı ile rahatlıkla çözebilirsiniz. Ancak hidrofor seçimi çok önemlidir. Binanızın ya da işletmenizin su kullanım oranına uygun bir hidrofor takılmalıdır. Yetersiz bir su pompası istenilen seviyede su tazyikine ulaşamayacaktır. Kuşkusuz katlı bir apartman ile 50 katlı bir gökdelenin su basıncı ihtiyacı aynı değildir. Doğru bir hidrofor seçimi doğru hidrofor basıncı değeri yapıldığında binanızın en üst katındaki bir musluk ile en alt katındaki bir musluğun su tazyiki neredeyse eş değer olacaktır. Su pompalama sisteminde mükemmel performans almak istiyorsanız işinin ehli bir şirketle anlaşmanız gerekmektedir. Mersin hidrofor olarak sizin için en uygun hidrofor seçimini garanti ediyoruz. Hidrofor kurulumu yanı sıra bakım ve yedek parça temini olanaklarımız ile kusursuz bir hizmet deneyimi yaşayacaksanız.