Sondaj Nedir? Sondaj Fiyatları

Sondaj çeşitli ekipmanlar kullanılarak yeraltından yeryüzüne açılan deliklerdir. Açılan bu deliğe sondaj kuyusu, deliği açmaya yarayan alete ise sondaj makinesi denir. Su, petrol, enerji, maden sondajları olarak sıralanabilir. Çıkarılacak malzemeye göre kuyunun derinliği değişir. Sondaj nedir? Sondaj fiyatları için firmamız ile bağlantıya geçmeniz gerekir.

Neden Sondaj Yapılır?

Ülkemiz yeraltı zenginlikleri bakımından çok çeşitli bir ülkedir. Sondaj daha çok su ve petrol çıkarmak için kullanılan bir yöntemdir. Su veya petrol çıkarmak teknik bir işlemdir. Bu işlemler için bazı ekipmanlara ihtiyaç vardır. Firmamız sondaj için gerekli olan tüm ekipmanları tedarik eden bir firmadır. Kullanılan sondaj makineleri son teknoloji olup iş ve zaman kaybı yaşamanızın önüne geçer. Sondaj şehir merkezinde yapılacaksa yeraltında bulunan doğalgaz ve elektrik hatlarının iyi bilinmesi ve gerekli izinlerin alınması gerekir.

Sondaj Yaparken Hangi Konulara Dikkat Etmek Gerekir?

Sondaj yapılacak lokasyon iyi seçilmeli ve harita eşliğinde hareket edilmelidir. Sondaj yapılacak yere sondaj ekipmanları kolay taşınabilir olmalıdır. Personel eğitimli ve deneyimli olmalıdır. Engebeli arazide sondaj çalışması yaparken sondaj bölgesinin düz olmasına ve sondaj çevresinin engel teşkil etmeyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Firmamız sondaj çalışmaları için kullanılan cihazlarda yüksek kalite tercih eder. Ne kadar kaliteli ve teknolojik cihazlar olursa işlem hızlı ve güvenli olur.

Sondaj işlemine ara verildiği zaman kuyu içinde herhangi bir malzeme bırakılmamalıdır. Açılacak kuyunun çapına göre sondaj ve çamur pompası basıncı ayarlanmalıdır. Fiyat bilgisi ve sondaj hakkında bilgi almak için firmamızı aramanız yeterli olacaktır. Deneyimli ve teknik ekibi ile her daim hizmet veren firmamız kullandığı cihazlar ile de garantili işlem yapmaktadır. Sondaj nedir? Sondaj fiyatları için en doğru bilgiyi firmamızın teknik bölümünden elde edebilirsiniz.

Sondaj Ücretleri

Sondaj açmak için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Firma olarak teknik personeliniz varsa sadece makine ve cihazları kiralayarak işlemi yapabilirsiniz. Firmamız teknik ekip eşliğinde de sondaj hizmeti veren bir firmadır. Ücretlendirme farklıdır. Yeraltından çıkarılacak malzemeye göre fiyatlandırma yapılır. Petrol çıkarmak ile su çıkarmak farklı ücrete ve farklı yasal izinlere bağlıdır. Sondaj işlemini yapacak personel gerekli eğitimleri almalı ve iş güvenliği kurallarına riayet etmelidir.